Tarieven en Zorgverzekeraars

In de basisverzekering wordt vanaf januari 2013 weer 3 behandeluur van een diëtiste per jaar vergoedt. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden via een aanvullende verzekering extra uren dieetadvisering. Dit is echter per zorgverzekeraar verschillend. In uw polis kunt u lezen of dit ook voor u geldt. Kinderen hebben altijd recht op dieetadvisering, volwassenen met bepaalde aandoeningen zoals bijvoorbeeld diabetes, COPD en overgewicht hebben recht op meer uren behandeling bij de diëtiste.

U kunt uiteraard ook op eigen initiatief een afspraak met de diëtist maken, bijvoorbeeld als u geen directe medische aanleiding heeft, maar wel wil weten hoe u voeding het beste kunt inpassen in een gezonde leefstijl. Heeft u geen verwijzing van een arts, dan moet u de diëtist zelf betalen. Het tarief is dan €15,- per kwartier. Bij uw intake gesprek ga ik na of u in aanmerking komt voor doorverwijzing, en zal ik u hierop attenderen. U kunt dan alsnog een doorverwijzing aanvragen bij uw arts.

Het werk van een diëtist vindt zowel plaats in uw aanwezigheid, op het spreekuur of bij u thuis, als buiten uw aanwezigheid. Het berekenen van uw voeding, het uitzoeken van informatie en het informeren van uw arts wordt ook als behandeltijd gerekend. Dat betekent dat de behandeltijd op de nota hoger is dan de tijd die u doorbrengt in mijn spreekkamer.

VERHINDERING

Wanneer u verhinderd bent, dient u de afspraak te verzetten. Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd kunnen in rekening worden gebracht. Deze kosten worden dan niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Erkende verzekeringsmaatschappijen